Rodin Group

RODIN GROUP GROEIT
ea f b ce b d c fe
Groei Rodin Group in het kort:

Door een professionaliseringsslag welke Rodin het afgelopen jaar heeft gemaakt, zijn een aantal zaken belangrijk voor onze klanten en partners om te weten.

Want waarom vond er een wijziging plaats van het ip-adres? En waarom hebben we ook dit jaar nog een groot onderhoud op ons netwerk gehad? Hieronder in het kort het tijdspad en de vooruitgang van de professionaliseringsslag van Rodin.
 
2012
Bouwen van straalverbindingen om een dataverbinding op plekken te brengen waar geen andere mogelijkheden waren. Hieruit ontstond een verzameling van internetverbindingen waar een enkel bedrijf mee bediend werd (Point-to-point).
 
2014
Start bouwen van locaties waaruit meerdere klanten bediend kunnen worden (Point-to-Multipoint).
 
2018
Professionaliseringsslag netwerk van Rodin. In dit jaar hebben we een grote stap gemaakt door alle locaties op elkaar aan te sluiten via een grote ring. Deze ring is weer aangesloten op meerdere paden naar het internet.

Vanaf dit moment is Rodin ook haar eigen ip-adressen gaan gebruiken. Dit was een grote en ingrijpende wijziging voor zowel Rodin alsook voor onze klanten. Vanaf nu kunnen we zelf voor redundantie zorgen op plekken waar dat eerder geen optie was.
 
b cf a b b d c b c
VCA** gecertificeerd
 
 
2019
Koppeling met onze partners waardoor niet aleen internettoegang maar ook additionele dienstverlening mogelijk is. Hierdoor kunnen we nu o.a. onze nieuwe dienst ‘back-up via dsl’ aanbieden. Wanneer de hoofdverbinding uitvalt vindt er automatisch een fall-back naar de (x) dsl plaats (met behoud van ip-adres). Zelfs bij minimale bandbreedte kan bijvoorbeeld een mailserver gewoon doordraaien.
 
Ook hebben we nu de mogelijkheid het netwerk van partners te gebruiken voor een directe verbinding tussen twee locaties die niet over het internet loopt.
 
Bij het professionaliseren hoort ook het inrichten van een NOC (Network Operation Center). Dit is een ruimte waarbij de status van ons netwerk continue wordt gemonitord. Deze monitoring vindt nu 24/7 plaats. Op deze manier zorgen we ervoor dat problemen snel opgepakt worden of zelfs worden voorkomen.
 
Zoals u leest hebben wij niet stilgezeten, en hebben zelfs behoorlijk sprongen vooruit gemaakt. Door deze professionaliserinsslag zijn er dan ook diverse diensten aan ons pakket van bestaande diensten toegevoegd. Rodin is nu Connectiviteitsleverancier in de breedste zin van het woord. Hieronder een opsomming van de mogelijkheden:
 
  • Glasvezelverbindingen (van vrijwel alle leveranciers)
  • Fall-back (x) dsl met behoud van ip-adres
  • Straalverbindingen (PtP en PtM)
  • Straalverbindingen in te zetten als back-up
  • SLA 24/7 op gelicenceerde verbindingen
Is er geen (betrouwbaar) zakelijk internet mogelijk? Wij hebben dé oplossing!
Contact

Onze partners

 

Agile

DigiWorks

IP visie

Avit

VIB

Mobicom

NDIX

ViewonIT

Wardenburg

Ook partner worden?

© 2019 Rodin Group 

Privacy Statement

Privacy voorwaarden

Disclaimer

Volg ons op:

facebook logolinkedininsta

Contact

Hoofdkantoor
De Verbetering 1
9744 DZ Groningen


Magazijn
Anthonie Fokkerstraat 39 C
3772 MP  Barneveld

+31(0)880117800​ 
info@rodin-group.com

Contactformulier

Rodin Group is VCA** gecertificeerd

 

Rodin Group VCA** Certificatie