Rodin Group

"Internet en access doordacht!"

Bekijk onze oplossingen

Connectiviteit oplossingen

Connectiviteit is altijd maatwerk. Bij een betrouwbare connectiviteit oplossing moet niet alleen worden gedacht aan de huidige infrastructuur, maar ook aan toekomstige uitbreidingsmogelijkheden. Met onze verschillende divisies en eigen hybride netwerk ontzorgen en bieden wij totaaloplossingen geheel afgestemd op uw wensen. Zie hieronder onze oplossingen.

Zakelijk snel internet radioverbinding Glasvezel Service & maintenance Redundante verbinding Locaties verbinden

 

Zakelijk snel internet

Wij leveren onze diensten carrierneutraal over meer dan 90 glasvezel netwerken. Dit betekent dat wij niet afhankelijk zijn van één netwerkeigenaar. Naast ons eigen hybride netwerk hebben wij koppelingen met meer dan negentig andere glasvezelpartijen. Waar onverhoopt geen glasvezel mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld een historische binnenstad of een dijk waar niet onderdoor geboord mag worden, bieden wij altijd een alternatief middels een hoogwaardige gelicenseerde radioverbinding. Hiermee krijgt u altijd de beste oplossing tegen het scherpste tarief.

 

Radioverbinding

Met een radioverbinding sluiten wij u aan op ons glasvezelnetwerk en is daardoor kwalitatief vergelijkbaar met een glasvezelverbinding. De radioverbindingen die door ons worden ingezet zijn gelicenseerd. Dit betekent dat de radioverbinding gebruik maakt van een eigen frequentie welke wordt afgegeven door het agentschap telecom. In tegenstelling tot radioverbindingen, die gebruik maken van een licentievrije verbinding (2,4 Ghz/ 5Ghz), hebben gelicenseerde radioverbindingen geen last van interferentie. Hierdoor is de beschikbaarheid van een gelicenseerde radioverbinding vergelijkbaar met die van glasvezel. Wij noemen deze oplossing ook wel “draadloze glasvezel”. De snelheden die wij hiermee kunnen bereiken gaan tot 10 Gbs. De afstanden die wij kunnen overbruggen gaan in Nederland tot dertig kilometer van punt naar punt. Alle grote telecomproviders (KPN, T-Mobile, Ziggo/Vodafone, Tele2) maken gebruik van gelicenseerde radioverbindingen voor hun mobiele netwerk en wij werken met dezelfde apparatuur.

 

 

Glasvezel

Glasvezel is van de huidige beschikbare infrastructuur de oplossing met het meeste toekomstperspectief. Over glasvezel kan in feite onbeperkt bandbreedte getransporteerd worden. Het is zeer stabiel en de beste high end internetoplossing die wij vandaag de dag kennen. Door onze carrier neutrale aanpak zijn wij in staat u bijna overal een glasvezel oplossing te bieden. Dit met de hoogste kwaliteit en het beste tarief. 

Service & maintenance

Met onze zeer ervaren engineers en helpdesk medewerkers onderhouden en beheren we 24/7 ons netwerk. Alle verbindingen worden gemonitord in ons NOC (Network Operation Centre). Bij eventuele storingen reageren wij proactief. Mochten wij niet op afstand in staat zijn uw storing op te lossen, dan staan onze engineers klaar om deze ter plekke op te lossen. Wij hanteren verschillende abonnementsvormen. Welk abonnement voor u het meest geschikt is bepalen onze consultants samen met u.

 

Redundante verbinding

Een redundante verbinding is een back up verbinding naast uw internetaansluiting. Mocht uw internetaansluiting onverhoopt een storing hebben dan kan uw organisatie gewoon operatief blijven. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die in de cloud werken. Een redundante verbinding is in bijna alle gevallen raadzaam ongeacht de soort organisatie. Onze consultants komen u graag toelichten welke type verbinding het beste bij uw specifieke situatie past.

Verschillende typen redundante verbindingen:

Locaties verbinden

Bij bedrijven met meerdere locaties moet er goed worden nagedacht over hoe de vestigingen met elkaar verbonden moeten worden. Hierbij is het uitgangspunt om voor alle medewerkers een optimale en digitale werkomgeving te bewerkstelligen. Toegang tot centrale applicaties en systemen hebben een goede beveiliging nodig. Veelal wordt er gekozen voor een VPN (Virtual Private Network). Voor meer informatie staat één van onze consultants u graag te woord.

 

 

 

Onze partners

 

Agile

DigiWorks

IP visie

Avit

VIB

Mobicom

NDIX

ViewonIT

Wardenburg

Ook partner worden?

© 2021 Rodin Group 

Privacy Statement

Privacy voorwaarden

Disclaimer

Volg ons op:

facebook logolinkedininsta

Contact

Hoofdkantoor
De Verbetering 1
9744 DZ Groningen


Magazijn
Anthonie Fokkerstraat 39 C
3772 MP  Barneveld

+31(0)880117800​ 
info@rodin-group.com

Contactformulier

Rodin Group is VCA** gecertificeerd

 

Rodin Group VCA** Certificatie